Bas Dari Shah Alam ke Singapura

Bus Schedule


Pengenalan Singapura

Singapura adalah sebuah negara jiran Malaysia yang maju dan juga kebanggaan warga Asia Tenggara. Terdapat banyak untuk dibuat di Singapura untuk seluruh keluarga. Antara tarikan pelancong Singapura adalah Jalan Orchard, di mana anda boleh jumpa kedai-kedai mewah jenama besar dunia, Universal Studio Singapore, Jalan Glam dan juga Menara Carlsberg untuk menikmati pemandangan panaromik Pulau Sentosa di ketinggian 130 meter.

Laluan Bas dari Shah Alam ke Singapura

Dengan menaiki bas untuk berkunjung ke Singapura dari Shah Alam , perjalanan bas anda akan merentasi jarak dalam sekitar 361 KM , dan akan mengambil tempoh masa sekitar 4 jam bergantung pada keadaan trafik semasa.

Tempat Perlepasan Bas dari Shah Alam ke Singapura

Tempat perlepasan bas utama bagi laluan Shah Alam ke Singapura adalah Stesen Bas Seksyen 13 Shah Alam.

Tempat Ketibaan Bas dari Shah Alam ke Singapura

Perjalanan anda lebih dipermudah kan lagi dengan berapa tempat ketibaan bas yang anda boleh pilih. Antaranya ialah, Golden Mile Complex, Golden Mile Tower dan Woodlands.

Operator-Operator Bas dari Shah Alam ke Singapura

Beli Tiket Bas dari Shah Alam ke Singapura Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.