Bas Dari Seremban ke Kangar

Bus Schedule


Seremban adalah ibu negeri bagi Negeri Sembilan. Ia terletak di bahagian Pesisir Pantai Barat Malaysia. Nama rasmi untuk Negeri Sembilan adalah Negeri Sembilan Darul Khusus. Jika anda menaiki bas dari Seremban ke Kangar, anda akan menempuh satu perjalanan sejauh 557 kilometer dan mengambil masa sekitar 6 jam 10 minit untuk anda sampai ke sini. Anda akan menaiki bas di Terminal Satu Seremban dan akan diturunkan di terminal bas Kangar.
Masjid Terapung juga mempunyai puncak berkembar menara heksagon atau heksagon pertama di dunia. Ia adalah tarikan di Perlis. Pembinaan adalah simbolik bahawa semua manusia berasal dari Adam dan Hawa. Ia adalah unik kerana, pada setiap masa dalam waktu solat, pancaran cahaya dengan warna tertentu seperti merah, biru, putih dan hijau dinyalakan, sekali gus memberi petunjuk kepada nelayan di laut yang telah terjadi dalam waktu solat.

Anda juga boleh ke Taman Ular. Ia adalah satu-satunya taman ular yang dibina di Malaysia bagi kegunaan pengunjung dan juga penyelidikan. Ladang ini merupakan tarikan utama pelancong bukan sahaja di Perlis, tetapi seluruh negara, Malaysia. Objektif utama penubuhan Taman Ular dan Reptilia adalah untuk membantu dalam penyelidikan dalam pengeluaran anti – racun untuk kegunaan tempatan oleh Institut Penyelidikan Perubatan di Malaysia. Ia telah ditubuhkan dengan mempamerkan kira-kira 200 ular daripada 34 spesies yang berbeza dari Malaysia dan juga dari negara lain.
Kemudian anda boleh ke Padang Besar. Ia adalah kawasan yang menempatkan pelbagai jenis barangan tempatan dengan harga yang murah. Anda boleh membeli beberapa buah cendera hati untuk dibawa pulang sebagai hadiah kepada rakan-rakan dan juga keluarga. Selain itu disini juga terdapat beberapa buah kedai yang menjual barang secara pukal untuk dibeli oleh para peniaga. Anda juga boleh menikmati beberapa hidangan yang lazat disini. Laksa utara adalah hidangan yang wajib anda cuba sekiranya anda ke sini. Lok Ching juga adalah hidangan yang boleh anda dapat di sini. Ia adalah daging-daging yang dicucuk pada lidi dan kelihatan seperti Sate yang enak.
Jadi tidak perlu bersusah payah memandu kenderaan anda untuk ke Kangar. Anda hanya perlu menaiki bas dari Seremban ke Perlis menggunakan aplikasi CatchThatBus. Muat turun secara percuma di AppStore, Google Store dan juga Window Store dan terus buat semakan perjalanan anda. Anda juga boleh membuat pilihan tarikh, masa perjalanan dan juga tempat duduk mengikut keselesaan anda. Kemudian anda akan menerima e-tiket dan juga email sebagai rujukan. Dan anda sudah bersedia untuk ke Kangar.

Beli Tiket Bas dari Seremban ke Kangar Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.