Bas Dari Rantau Panjang ke Gombak

Bus Schedule


Rantau Panjang, sebuah daerah yang terletak di hujung Negeri Kelantan. Rantau Panjang bersempadan di atara Pasir Mas dan juga Kota Bharu. Sekiranya anda menaiki bas dari Rantau Panjang ke Gombak, anda akan menempuh satu perjalanan sejauh 410.3 kilometer dan mengambil masa sekitar 8 jam atau lebih bergantung kepada keadaan trafik semasa.

Gombak terletak di utara Kuala Lumpur. Laluan di Gombak dibina bagi menghubungkan Pantai Timur dengan Lebuh Raya Utara Selatan di Malaysia. Kebanyakkan bas dari Kelantan, Pahang dan Terengganu akan menurunkan penumpang mereka di Hentian Bas Gombak bagi mereka yang menaiki bas untuk ke Kuala Lumpur. Di Gombak juga sering menjadi tumpuan bagi para pelajar kerana di sini para pelajar yang melanjutkan pelajaran di IIUM.
Sekiranya anda ke Gombak, untuk ke Kuala Lumpur, anda boleh menggunakan perkhidmatan teksi, bas awam ataupun menggunakan transit aliran ringan (LRT). Kesemua perkhidmatan awam ini akan membawa anda terus ke Kuala Lumpur atau kawasan sekitarnya. Anda boleh berkunjung ke lokasi lokasi menarik yang terdapat di sekitar Kuala Lumpur melalui Gombak.
Antara tempat yang wajib dikunjungi anda adalah kawasan rekreasi terbesar di Kuala Lumpur, Taman Tasik Titiwangsa. Di sini anda boleh melakukan pelbagai jenis aktiviti seperti berbasikal, jogging, bermain di taman permainan atau bersiar-siar di sekitar tasik sambil menikmati keindahan. Kemudian anda boleh pula ke Menara Kuala Lumpur. Di sini anda boleh melihat pemandangan Kuala Lumpur dari menara pemerhati yang disediakan.
Anda juga boleh ke Jalan Petaling, di sini terdapat gerai yang menjual pakaian, makanan dan juga peralatan elektronik. Ia seperti pasar malam yang di buka pada siang hari untuk kegunaan masyarakat tempatan. Di sini anda boleh mendapatkan barangan dengan harga yang jauh lebih murah dari pusat membeli belah. Makanan yang disediakan di sini juga sangat murah dan juga lazat.
Jadi dapatkan tiket Rantau Panjang ke Gombak anda sekarang. Layari www.catchthatbus.com untuk buat tempahan tiket Tanah Merah – Gombak anda atau boleh muat turun aplikasi ini secara percuma di AppStore dan Google Store.

Beli Tiket Bas dari Rantau Panjang ke Gombak Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.