Bas Dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu

Bus Schedule


Perjalanan Bas Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu

Jikalah ada selangkah dengan keindahan dunia, Terengganu lah tempat tersebut. Hanya selangkah kehadapan dari pulau-pulau cantik lain yang terdapat di Malaysia, anda boleh menaiki bas dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu untuk ke sini. Keselesaan ada kunci kepada setiap perjalanan, pengusaha bas telah menyediakan tempt duduk yang selesa untuk anda. Hiburan seperti filem ditayangkan semasa perjalanan supaya anda terhibur. Sesetengah pengusaha bas KL ke Kuala Terengganu pula membekalkan makanan ringan supaya anda sentiasa bertenaga.

Bas Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu bertolak dari Terminal Bersepadu Selatan. Untuk ke Terminal Bersepadu Selatan, anda boleh menaiki bas Rapid KL (T405, T408, or T424), ataupun menaiki tren seperti LRT (Ampang Line – Stesen Bandar Tasik Selatan), Tren KTM Komuter (Seremban Line – Bandar Tasik Selatan), dan ERL (dari KL Sentral atau KLIA2) untuk ke sana.
Selain itu terminal bas yang juga membolehkan anda menaiki bas dari KL ke Kuala Terengganu adalah di Jalan Pekeliling. Di sini hampir semua bas akan ke Pantai Timur. Untuk ke sini anda boleh menaiki LRT (Ampang Line – Titiwangsa) atau Monorail ( Stesen Monorail Titiwangsa KL).

Beli Tiket Bas ke Kuala Terengganu di CatchThatBus

Jika anda pasti hendak ke Kuala Terengganu dan ingin membeli tiket bas Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu, CatchThatBus adalah jalan terbaik untuk anda membuat pilihan pengusaha bas pilihan anda (Pluslinier, Mega Jaya, dan Transnasional), dimana anda boleh membuat pilihan bas, masa, tarikh perjalanan, dan juga tempat duduk yang selesa serta pilihan lokasi untuk diturunkan. Semuanya hanya dekan menekan butang CatchThatBus. Kami ingin memberi anda keselesaan dengan pembelian online, dan juga perjalanan anda.

Sesetengah dari pengusaha bas lebih gemar jika anda print tiket manakala sesetengah pula lebih senang dengan e-tiket. Jadi untuk memudahkan perjalanan anda, pastikan dahulu mana yang lebih digemari oleh pengusaha. Sekarang anda sudah membeli tiket, semuanya sudah sedia, anda hanya perlu menunggu hari yang dijadualkan untuk anda berjalan. Tapi jika anda tiba awal, anda boleh menunggu bas dari Kuala Lumpur ke Terengganu di ruangan menunggu.
Bas KL ke Terengganu akan berhenti di Hentian Baru MPKT setelah ianya tiba. Apabila anda sampai, bergembiralah dengan menikmati keindahan Pantai Timur!

Beli tiket bas ke Kuala Terengganu di www.catchthatbus.com.

Beli Tiket Bas dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.