Bas from Kuala Lumpur ke Ipoh

Bus Schedule


Perjalanan Dari Kuala Lumpur ke Ipoh dengan Bas

Perjalanan ke Ipoh seperti mengimbau kembali zaman silam. Anda akan dapati bangunan-bangunan lama telah mendapat sentuhan seni dan juga seni bina moden, dan juga kehidupan yang sederhana bersama masyarakat tempatan akan memberikan anda gambaran seperti gaya hidup masyarakat Malaysia suatu ketika dahulu. Bunyi macam pergi jalan-jalan kan? Hey kami tahu macam mana nak ke sana.

Bas Dari KL ke Ipoh berlepas dari dua hentian. Anda boleh ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS) atau pun Hentian Duta. Untuk ke Terminal Bersepadu Selatan, anda boleh menaiki bas Rapid KL (T405, T408, or T424), ataupun menaiki tren seperti LRT (Ampang Line – Stesen Bandar Tasik Selatan), Tren KTM Komuter (Seremban Line – Bandar Tasik Selatan), dan ERL (dari KL Sentral atau KLIA2) untuk ke sana.

Jika kamu lebih suka menaiki bas Kuala Lumpur ke Ipoh dari Hentian Duta, anda boleh terus ke Jalan Duta. Stesen tersebut cuma bersebelahan dengan Stadium Hoki Tun Razak.

Anda juga boleh beli tiket bas Kuala Lumpur ke Ipoh di CatchThatBus di mana terdapat banyak pilihan pengusaha bas seperti Pluslinear, Transnasional dan banyak lagi dari Kuala Lumpur ke Ipoh. Bukan itu saja, anda juga boleh membuat pilihan masa, tarikh, dan juga stesen berlepas mengikut kehendak anda. Semua ini boleh dilakukan di laman web, bersama dengan 5 lagi tab lain yang sedang berfungsi, untuk melihat apa yang boleh anda lakukan di Ipoh.

Beli Tiket Bas ke Ipoh di CatchThatBus

Untuk perjalanan yang lancar, pastikan pengusaha bas yang anda beli tiket mereka, lebih kepada tiket yang di print atau e-ticket. Pada hari tersebut, anda boleh terus ke balai perlepasan untuk menaiki bas KL ke Ipoh. Jika perlukan bantuan, ada atendan bas yang akan membantu anda. Anda boleh juga menunggu di ruangan menunggu sementara menunggu ketibaan bas anda dari Kuala Lumpur ke Ipoh tiba.

Bila suasana bertukar seperti tahun 1970, anda tahu yang anda sudah berada di Ipoh. Bas KL ke Ipoh akan menurunkan anda di Hentian Bas Gunung Rapat atau Terminal Amanjaya. Di sini anda akan ditunkan dan mulakan perjalanan! Jangan lupa untuk mengambil gambar kenangan di mural kesenian serata Ipoh! Jadilah kreatif dengan pose-pose menarik. Kami cadangkan anda lakukannya.

Beli tiket bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh di www.catchthatbus.com.