Bas Dari Kota Bharu ke Shah Alam

Bus Schedule


Merupakan ibu negeri bagi Selangor, Shah Alam dikenali sebagai pusat perindustrian di Malaysia. Ia adalah bagi menjana ekonomi sekaligus menaikkan kualiti Shah Alam di Malaysia. Shah Alam mempunyai lokasi menarik untuk dilawati seperti Masjid Sultan Abdul Aziz, Taman Tasik Shah Alam dan Extreme Park Shah Alam.

Laluan Bas dari Kota Bharu ke Shah Alam

Dengan menaiki bas untuk berkunjung ke Kota Bharu dari Shah Alam , perjalanan bas anda akan merentasi jarak dalam sekitar 501 KM dan akan mengambil tempoh masa sekitar 7 jam setengah bergantung pada keadaan trafik semasa.

Tempat Perlepasan Bas

Tempat perlepasan bas utama bagi laluan Kota Bharu ke Shah Alam adalah Stesen Bas Kota Bharu. Tetapi, jika Stesen Bas Kota Bharu terlalu jauh atau tidak bersesuaian untuk anda, terdapat juga beberapa tempat berlepas bas lain yang anda boleh pilih, apabila anda membeli tiket melalui CatchThatBus, iaitu;

  1. Hentian Tesco Kota Bharu (P13)
  2. BP. Nilam Puri
  3. H. MJD Kadok
  4. D. Usaha. Kok Lanas
  5. CBG 3 Pangkal Gong
  6. D. Pel Kuala Krai
  7. H. Caltex Laloh
  8. BP. Paloh 2
  9. H. Ciku 3
  10. SB. Gua Musang

Tempat Ketibaan Bas

Perjalanan anda lebih dipermudah kan lagi dengan tempat ketibaan bas anda di Terminal Bas Seksyen 13 Shah Alam, bersebelahan Stadium Shah Alam.

Operator-Operator Bas dari Kota Bharu ke Shah Alam

Beli Tiket Bas dari Kota Bharu ke Shah Alam Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.