Bas Dari Kota Bharu ke Seremban

Bus Schedule


Kota Bharu adalah ibu negeri Kelantan, Malaysia.  Kota Bharu terkenal dengan budaya-budaya tradisional Melayu yang masih kekal sehingga hari ini. Jikalau anda berkunjung ke Kelantan, anda boleh saksi perbuatan tradisional Songkek, Batik, Wau Bulan dan juga Wayang Kulit. Selain itu, anda juga boleh dapat makanan-makanan tradisional Kelantan seperti Nasi Kerabu, Laksam, Nasi Dagang dan macam-macam lagi dengan harga murah sekali. Terletak di pantai timur, dari Kota Bharu anda boleh ke banyak pantai yang tercantik di Kelantan seperti Pantai Cahaya Bulan, Pantai Pasir Mas dan Pantai Bisikan Kayu.

Laluan Bas dari Seremban ke Kota Bharu

Dengan menaiki bas untuk berkunjung ke Seremban dari Kota Bharu , perjalanan bas anda akan merentasi jarak dalam sekitar 499 Kilometer, dan akan mengambil tempoh masa sekitar 8 jam bergantung pada keadaan trafik semasa.

Tempat Perlepasan Bas

Tempat perlepasan bas utama bagi laluan Seremban ke Kuantan adalah Sentral Bas Terminal One , di Jalan Sungai Ujong. Anda boleh mengambil teksi ke terminal ini, yang terletak bersebelahan Terminal One Mall , tetapi terdapat juga Stesen KTM berdekatan sini.

Perjalanan bas dapat anda lakukan dengan lebih senang melalui CatchThatBus, tidak perlu lagi bersusah-payah ke kaunter tiket untuk mengetahui butir-butir penting perkhidmatan bas ekspres ataupun untuk membeli tiket, semuanya anda boleh buat melalui laman web atau aplikasi kami di CatchThatBus!

Tempat Ketibaan Bas

Perjalanan anda lebih dipermudah kan lagi dengan tempat ketibaan bas yang anda yang strategik iaitu TESCO Kota Bharu/Stesen Bas Kota Bharu

Operator-Operator Bas dari Seremban ke Kota Bharu

Beli Tiket Bas dari Kota Bharu ke Seremban Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.