Bas Dari Johor Bahru ke Kota Bharu

Bus Schedule


Johor Bahru ialah ibu negeri Johor, dan merupakan bandar yang pesat membangun. Berjirankan Singapura, Johor Bahru sering menjadi tumpuan warga kota Singa untuk turun dan membeli belah di sini. Terdapat banyak tarikan keluarga di Johor Bahru yang sangat popular, termasuklah Legoland Malaysia, Johor Premium Outlet (JPO) dan juga Bazaar Karat.

Laluan Bas dari Johor Bahru ke Kota Bharu

Dengan menaiki bas untuk berkunjung ke Johor Bahru dari Kota Bharu , perjalanan bas anda akan merentasi jarak dalam sekitar 702 KM , dan akan mengambil tempoh masa sekitar 9 jam bergantung pada keadaan trafik semasa.

Tempat Perlepasan Bas

Tempat perlepasan bas utama bagi laluan Kota Bharu ke Shah Alam adalah Stesen Bas Kota Bharu. Tetapi, jika Stesen Bas Kota Bharu terlalu jauh atau tidak bersesuaian untuk anda, terdapat juga beberapa tempat berlepas bas lain yang anda boleh pilih, apabila anda membeli tiket melalui CatchThatBus, iaitu;  

 1. Hentian Tesco Kota Bharu (P13)
 2. Pasar Segar KBKR
 3. D.KFC Pasir Tumboh
 4. Hentian Peringat
 5. Depan Sek(Men) Melor
 6. H. Selising
 7. SB. Pasir Puteh
 8. H. Plaza
 9. SB. Jerteh
 10. Wisma Peladang Setiu
 11. P. Bas Baru MPKT

Tempat Ketibaan Bas

Perjalanan anda lebih dipermudahkan lagi dengan tempat ketibaan bas anda di Larkin Sentral di BT 5, Jalan Garuda, Larkin Jaya. Larkin Sentral terletak sekitar 4 KM dari bandaraya Johor Bahru, dan merupakan terminal bas terbesar di Johor. Terdapat 6  ATM, sebuah farmasi, beberapa gerai makan dan juga ejen pelancongan untuk kesenangan para pelancong di sini.

Operator-Operator Bas dari Johor Bahru ke Kota Bharu

Beli Tiket Bas dari Johor Bahru ke Kota Bharu Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.