Bas Dari Gombak ke Pasir Mas

Bus Schedule


Perjalanan Bas Dari Gombak ke Pasir Mas

Pasir Mas, sebuah daerah yang terletak dalam Negeri Kelantan. Jika anda mengambil bas dari Gombak ke Pasir Mas, anda akan mengambil masa sekitar 6 jam atau lebih bergantung kepada keadaan trafik semasa dengan jarak perjalanan sejauh 425.9  kilometer. Anda boleh menaiki bas di Terminal Bas Gombak dan akan diturunkan di Stesen Bas Pasir Mas.

Tempat Menarik Di Pasir Mas

Pasir Mas terletak berdekatan di antara Kuala Besut, dan juga Kuala Krai. Pernah menjadi satu bandar perhubungan penting suatu ketika dahulu, kini Pasir Mas berfungsi sebagai bandar kecil bagi penduduk tempatan. Sebelum ini, laluan sungai menjadi jalan utama bagi menghubungkan penduduk Pasir Mas dengan daerah lain.

Di Pasir Mas, anda boleh lihat beberapa buah bangunan kedai tinggalan zaman pemerintahan British yang masih lagi kekal terpelihara sehingga kini. Disini tiada bangunan Hotel yang disediakan, hanya ada beberapa buah rumah tumpangan atau homestay yang disediakan sekiranya anda ingin melawat kawasan ini. Rata-rata penduduk disini akan ke Kota Bharu sekiranya mereka ingin mendapatkan bekalan lain.

Oleh kerana Pasir Mas sudah bersempadan dengan Naratiwat, jadi anda boleh mendapatkan barang dengan harga yang jauh lebih murah disini. Kebanyakkan barangan yang dijual adalah seperti jersey, periuk belanga dan juga barangan lain dapat anda beli sebagai cendera hati untuk dibawa pulang ke rumah.

Makanan yang Sedap di Pasir Mas

Jika anda berkunjung ke Pasir Mas, anda boleh singgah di gerai-gerai atau restoran mereka sepanjang jalan. Makanan warung yang disajikan mereka sangat enak. Kebanyakkan dari makanan mereka adalah menu masakan ala Thai. Selain itu menu utama di kelantan seperti Nasi Dagang dan juga Nasi Kerabu mesti anda rasa. Lawatan anda tak akan lengkap sekiranya anda tidak merasai semua ini.

 

Beli Tiket Bas dari Gombak ke Pasir Mas Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.