Bas Dari Gombak ke Kuala Krai

Bus Schedule


Perjalanan Bas Dari Gombak ke Kuala Krai

Kuala Krai, sebuah jajahan yang terletak dalam Negeri Kelantan. Ia mengambil masa sekitar 4 jam atau lebih melalui Lebuh Raya Pantai Timur sekiranya anda mengambil bas dari Gombak ke Kuala Krai. Jika anda menaiki bas, anda akan menempuh satu perjalanan sejauh 358.9 kilometer ke Timur.

Tempat Menarik Di Kuala Krai

Sebuah daerah yang terletak di Negeri Kelantan, Kuala Krai bersempadan diantara Gua Musang dan juga Kuala Besut. Ini menjadikan sebahagian dari penduduknya bertutur dalam dialek bagi bahagian yang berdekatan dengan Gua Musang dan sebahagian lagi bertutur dalam dialek Terengganu.

Terkenal dengan Pasar Besar Kuala Krai, ia adalah pasar yang paling besar terdapat dalam daerah ini. Anda boleh dapatkan barangan basah, kering dan juga pakaian di sini. Selain dari berfungsi sebagai sebuah pasar, ia juga berfungsi sebagai hentian bas yang dilengkapi dengan kemudahan seperti surau, tandas dan juga tempat rehat.

Singgah pula ke Tasik Kuala Krai, di sini anda boleh lihat sebuah Taman Rekriasi yang dibina bagi kemudahan pengunjung. Ia digunakan sebagai pusat riadah bagi masyarakat setempat, antara aktiviti yang sering dijalankan disini adalah memancing, bersenam dan juga jogging. Di sini terdapat sebuah Restoran Terapung dan juga Mini Zoo yang menjadi tarikan bagi menjana ekonomi disini.

 

Beli Tiket Bas dari Gombak ke Kuala Krai Melalui CatchThatBus


CatchThatBus menyediakan pelanggan dengan kesenangan membeli tiket atas talian, harga tiket sama dengan kaunter, tanpa kesusahan beratur di kaunter sesak! Anda dapat menikmati variasi pilihan operator bas yang menyediakan pengangkutan ke pelbagai destinasi di Malaysia dan Singapura. Belilah tiket bas anda di laman web kami atau di aplikasi kami, yang boleh di muat turun secara percuma di Google Play dan App Store.